Ayurveda – A létezés művészete

Ayurveda (Ájurvéda) – A létezés művészete (benne némi külső alkímia)

Mindenkinek ajánlom megtekintésre az Ayurveda  A létezés művészete című filmet.

Mivel többször érintettük a kínai külső alkímiai hagyományokat (lásd Az aranyelixír útja: A taoista alkímia történeti áttekintése című tanulmány vonatkozó fejezeteit), a mi szempontunkból különösen érdekes és tanulságos dokumentumfilmről van szó, mert bepillantást enged egy ma is élő alkímiai hagyományba. Igaz, ez történetesen egy Indiában és nem Kínában honos hagyomány, viszont így is rendkívül közel hozza az alkímiát.

Természetesen az egész filmet érdemes megtekinteni, de azért feltüntetem a leginkább releváns részeket is, hátha valakinek nincs ideje a teljes filmre:

  • 30-33 perc: ásványgyógyítás (különösen tanulságos, ahogy a Mester higanyt etet a sofőrével:)
  • 48-55 perc: a Mester fémeket és ásványi anyagokat elegyít növényi összetevőkkel és alakít át orvossággá a tűz segítségével egy agyagüstben
  • 1ó 4-8 perc: a bolygók, a drágakövek és az emberi test kapcsolatai

Sajnos a Youtube nem teszi lehetővé a videó beágyazását, ezért a videomegosztó oldalán tudják megtekinteni. Kattintson a képre, majd a lejátszásra:

Feliratkozás

Amennyiben időben szeretne értesülni a további bejegyzések megjelenéséről, valamint a kizárólag feliratkozott olvasóink számára közzétett tartalmakról, iratkozzon fel értesítőlistánkra a jobb felső sarokban látható mező segítségével. Az e-mail címek kezelésére vonatkozó irányelveinkről a „Hivatalos” menüpont „Hírlevél-feliratkozás” alpontjánál tájékozódhat.

Hivatkozás

Amennyiben felhasználná vagy megosztaná a bejegyzésben olvasottakat, kérjük tüntesse fel az oldal url címét és a megtekintés dátumát. Minden, a http://www.aranyelixir.hu oldalon közzétett tartalmat szerzői jog véd, aminek részleteiről a „Hivatalos” menüpont „Szerzői jogi nyilatkozat” alpontjánál tájékozódhat.

Hozzászólások

Ossza meg véleményét és szóljon hozzá, idevágó irányelveinkről a „Hivatalos” menüpont „Hozzászólások” alpontjánál tájékozódhat. Röviden, egy hozzászólás legyen: valós névvel ellátott, témához kapcsolódó, tárgyilagos, barátságos hangnemben megfogalmazott, tartsa tiszteletben mások személyét, véleményét, nézeteit.

Javítási javaslatok

Helyesírási hibát észlelt? Tájékoztasson minket egy hozzászólás formájában. Annyit azonban kérünk, hogy javaslatát támassza alá A magyar helyesírás szabályai vagy az Osiris Helyesírás vonatkozó oldalszámának megadásával. Internetes hivatkozásokat, az MTA által üzemeltetett, helyesírásban tanácsot adó oldalakon kívül, sajnos nem tudunk figyelembe venni.