Liu Yiming, ford. Thomas Cleary: A dao felismerése – megjelent

Kattintson a borítóra vagy az alábbi linkre és olvassa el a könyv elejét:

Liu Yiming: A dao felismerése, ford. Thomas Cleary
(1-30. oldal, webes minta)

Beszerezhető

Előszó

dao az Út, mely minden ösvény mögött megbújik, az összes elv alapjául szolgáló igazi rendező elv, az összes létező mögött rejlő valódi létező. A taoizmus, a legtágabb értelemben véve, az igazság és a valóság keresése. Szűkebb értelemben véve a Kína ősi tudását hordozó hagyomány. Ez a szűkebb értelmezés azonban egyre időszerűbbé válik, mivel a taoizmus az elmúlt néhány évszázadban már kiterjesztette befolyását Nyugatra, mégpedig oly mértékben, hogy az emberi létnek már majdnem annyi területére gyakorol hatást, mint Keleten.

Nyugati nyelveken manapság számos könyv taglalja a taoizmus kapcsolatát a pénzbefektetéssel, a cégvezetéssel, az egészséggel, a gyógyászattal, a szexualitással, a tudománnyal, a pszichológiával, a művészettel, az életmóddal, a háborúval, az oktatással, a társadalommal és mindenféle vallással vagy megvilágosodásra törekvő irányzattal.

A jelen kiadvány nem tartozik az ilyen könyvek sorába, mégis tartalmaz mindegyik témából egy kicsit, sőt még többet is – több mint száz módszert ahhoz, hogy teljesen tudatos emberi lényként elérjük a valóságot. Az ősi idők zen mesterei szerint, ha valaki felismeri azt az egyedülálló Utat, mely minden utat keresztez, akkor birtokolja a kulcsot az összes úthoz, és sikert fog elérni, bármelyik út gyakorlása mellett is dönt.

Egyéb adatok

Terjedelem: 122 oldal

ISBN 978-963-12-1772-8

Hivatkozás: amennyiben idéz kiadványunkból vagy felhasználja azt, kérjük tüntesse fel az adatait:

Liu Yiming: A dao felismerése, ford. Thomas Cleary (Aranyelixír Kiadó, Budapest, 2015).

Forrásmű: Liu I-ming: Awakening to the Tao, Translated by Thomas Cleary (Shambhala, Boston & London, 2006).

Közreműködők: Papp Orsolya és Berényi Üveges Judit közreműködésével fordította Horváth Gábor, lektorálta dr. Zemplén Gábor, korrektúrázta Balázs Judit, borítótervet készítette Hrubi Viktória, tördelte Horváth Gábor

Feliratkozás

Amennyiben időben szeretne értesülni a további bejegyzések megjelenéséről, valamint a kizárólag feliratkozott olvasóink számára közzétett tartalmakról, iratkozzon fel értesítőlistánkra a jobb felső sarokban látható mező segítségével. Az e-mail címek kezelésére vonatkozó irányelveinkről a „Hivatalos” menüpont „Hírlevél-feliratkozás” alpontjánál tájékozódhat.

Hivatkozás

Amennyiben felhasználná vagy megosztaná a bejegyzésben olvasottakat, kérjük tüntesse fel az oldal url címét és a megtekintés dátumát. Minden, a http://www.aranyelixir.hu oldalon közzétett tartalmat szerzői jog véd, aminek részleteiről a „Hivatalos” menüpont „Szerzői jogi nyilatkozat” alpontjánál tájékozódhat.

Hozzászólások

Ossza meg véleményét és szóljon hozzá, idevágó irányelveinkről a „Hivatalos” menüpont „Hozzászólások” alpontjánál tájékozódhat. Röviden, egy hozzászólás legyen: valós névvel ellátott, témához kapcsolódó, tárgyilagos, barátságos hangnemben megfogalmazott, tartsa tiszteletben mások személyét, véleményét, nézeteit.

Javítási javaslatok

Helyesírási hibát észlelt? Tájékoztasson minket egy hozzászólás formájában. Annyit azonban kérünk, hogy javaslatát támassza alá A magyar helyesírás szabályai vagy az Osiris Helyesírás vonatkozó oldalszámának megadásával. Internetes hivatkozásokat, az MTA által üzemeltetett, helyesírásban tanácsot adó oldalakon kívül, sajnos nem tudunk figyelembe venni.