Eszmecsere a taoizmusról: Budapest, 2014. április 29.

Kedves Olvasóink!

A kiadó szerkesztőségi irodájában (tehát egy konyhaasztal mellett teázás, pipázás és rágcsálás közben) merült fel a minap a következő kérdés/felvetés:

Lenne-e kedve a tisztelt Olvasónak egy tea mellett élő szóban is megvitatni a taoizmus és más eszmerendszerek kapcsolatáról felmerült gondolatait, érzéseit, véleményét?

A felvetés apropója összehasonlító cikkünk, melyre fergetegesen sok, az egész internetet elárasztó visszajelzést kaptunk (szám szerint kb. egy tucatot): A taoizmus és más eszmerendszerek összehasonlítása

Tehát nagyképűen fogalmazva ez egy amolyan író-olvasó találkozó lenne (persze a blogger nem azonos az íróval, tudjuk mi is), csak itt nem előadás, hanem inkább beszélgetés kialakítása lenne a cél.

A beszélgetésnek tehát lenne egy tág témája, de nem lenne különösebb, előre megszerkesztett váza, inkább hajazna egy baráti társaság eszmecseréjére (tehát nem egymás megtérítése a találkozó célja, hanem a gondolatok, vélemények, ismeretek megosztása).

Földrajzilag egy budapesti helyszín jöhetne szóba (egyelőre, idővel biztosan lesz majd országos Aranyelixír haknitúra is:)), valószínűleg egy belvárosi teázó.

Az időpontot tekintve egy hétköznap este lehetne talán a legoptimálisabb (munka után fáradtan mi más esne jól, mint egy inspiráló beszélgetés).

Akinek van kedve és szívesen eljönne, tartsa rajta a szemét a blogon vagy az esemény Facebook oldalán.

Üdvözlettel:

az Aranyelixír Kiadó nevében H. Gábor és (az ötletgazda/felbujtó) D. István

A részletek

Időpont: 2014.04.29. 17:30-21:00

Helyszín (Figyelem, megváltozott!)Flying Bird Tea House

Cím: 1075 Budapest Kazinczy utca 52.

Parkolás: Dob utca 34. parkolóudvar (180 Ft/óra)

Tömegközlekedés: 4,6-os villamos Király utca, metróval Deák tér

Ár: Teljesen leválasztott helyiséget nem tudnak biztosítani, viszont függönyökkel némileg elkülönítenek majd minket a társadalom többi tagjától. Foglalót vagy bérleti díjat nem kértek, ezért csak az itallapról kellene majd valamit fogyasztani.

Az esemény után

Mindenkinek köszönjük a részvételt, hamarosan egy rövid összefoglalót is közzéteszünk.

Feliratkozás

Amennyiben időben szeretne értesülni a további bejegyzések megjelenéséről, valamint a kizárólag feliratkozott olvasóink számára közzétett tartalmakról, iratkozzon fel értesítőlistánkra a jobb felső sarokban látható mező segítségével. Az e-mail címek kezelésére vonatkozó irányelveinkről a „Hivatalos” menüpont „Hírlevél-feliratkozás” alpontjánál tájékozódhat.

Hivatkozás

Amennyiben felhasználná vagy megosztaná a bejegyzésben olvasottakat, kérjük tüntesse fel az oldal url címét és a megtekintés dátumát. Minden, a http://www.aranyelixir.hu oldalon közzétett tartalmat szerzői jog véd, aminek részleteiről a „Hivatalos” menüpont „Szerzői jogi nyilatkozat” alpontjánál tájékozódhat.

Hozzászólások

Ossza meg véleményét és szóljon hozzá, idevágó irányelveinkről a „Hivatalos” menüpont „Hozzászólások” alpontjánál tájékozódhat. Röviden, egy hozzászólás legyen: valós névvel ellátott, témához kapcsolódó, tárgyilagos, barátságos hangnemben megfogalmazott, tartsa tiszteletben mások személyét, véleményét, nézeteit.

Javítási javaslatok

Helyesírási hibát észlelt? Tájékoztasson minket egy hozzászólás formájában. Annyit azonban kérünk, hogy javaslatát támassza alá A magyar helyesírás szabályai vagy az Osiris Helyesírás vonatkozó oldalszámának megadásával. Internetes hivatkozásokat, az MTA által üzemeltetett, helyesírásban tanácsot adó oldalakon kívül, sajnos nem tudunk figyelembe venni.